МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

“Советникот на Левица во Општина Росоман побара ревизија во март, 2023 година согледувајќи дека 12 години Државниот Завод за Ревизија не спроведува редовни ревизии, а со тоа не се контролира исправноста на постапките на минатите градоначалници и вработени во Општина Росоман. Левица влезе во советите за да спречи непродуктивни трошоци, за да донесе нови, клучни идеи за социјална политика за развој на општините во Македонија, но и да ја стави под лупа работата на поранешните градоначалници и вработени во општините, по што ќе поведе правни постапки против криминалните дејствија за време на минатите и актуелната власт! Очекуваме транспарентна ревизија на Општина Росоман која за прв пат се реализира по дури 12 години! “-се наведува во соопштѕение од „Левица“ Росоман. Инаку соодветен одговор на барање за ревиозија доби од градоначалникот Никколов. 33DD6090-2969-4F43-88A7-A0C610AEA375