Како што објавува ФБ профилот Реално Кавадарци ФК “Габер „ од Ваташа доби донација од компанијата Дрекслмајер и АД„Гоце Делчев-Тиквеш„-Кавадарци

Од клубот , се вели во објавата , се упатува јавна благодарност од фудбалскиот клуб"Габер" од Ваташа до "Дрекслермаер" , како и до АД.„Гоце Делчев-Тиквеш„-Винарска Визба" за донираната опрема за тренирање и одигрување на наторевари на ваташките фудбалери .

Инаку опремата донација од Дрекслермаер е комплетна тренерки ,дресови, копачки ,а тука се и тренинг мајците од АД„Гоце ДелчевТиквеш„.

Воедно од клубот ги покануваат сите љубители на фудбалот на наторевар во недела на „Калница“. Стартува пролетниот дел на првенството и мечот со ФК „Илинден“ .Среќна и успешна фудбалска сезона за фудбалерите на Ф.К. Габер .