Добра игра на гостите.Заслужена победа на струмичани,кои најверојатнио се нови членови на Првата македонска лига

На одличлен терен за игра на Градски, идеални временски услови,со присуство на 150-тина гледачи, без навивачката група „Лозари исток„, ГФК Тиквеш заслуженио загуби со 0 : 5 од првопласираната екипа на табелата ан Втората Фидбалска лига-Исток- Беласица од Струмица, која најверојатно е новиот член на Првата фудбалска лига на Македонија. И двете екипи играа борбено во првото полувреме.И Беласица и Тиквеш беа речиси рамноправни, Тиквеш според шансите ,особено по дирекот имаше и предност.

Во Второто полувреме со амбиција за победа во Кавадарци, струмичани ја наполнија мрежата на Тиквеш со 5 гола на Василев, Георгиев и Митевски.Заслужено тие се на првата позиција ан Втората лига- Исток пред Брегалницџа и Борец.

РТК.МК вршеше директен пренос со коментар на Бранко Трајковски-Сачмо и неговите гости Ангел Кимов и Јордан Милков.