Демир Капија : Асфалтирана улицата „Радњанска“

Демир Капија
Типографија

Ова улица е со ширина од 5,5 метри и должина од 924 метри.

Пред асфалтирањето на оваа улица направено е отстранување на оштетениот асфалт, изградба на атмосферска канализација, тампонирање и вградување на ивичници.Градежните работи ги изведе фирмата „Жикол“ од Струмица, а средствата се обезбедени од буџетот на општина Демир Капија.Паралелно со реконструкцијата ЈКП „Бошава“ од Демир Капија изврши приклучување на новата водоводна мрежа се со цел за поквалитетно снабдување на населението со вода за пиење. Во овие градежни работи извршено е и пробивањето на крак на улица „Радњанска“ во должина од 80 метри и ширина 5,5 метри.Со изградбата на овој крак се изврши поврзување со улица Првомајска и се обезбеди побрз пристап до центарот на градот.

DITO

Следни настани

MM-Biro
ЗШУЦ Ѓорче Петров
RTK

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Partly Cloudy (day), 13 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:32 am   |   Sunset: 4:6 pm
55%     0.0 km/h     33.288 bar
Forecast
Пет Low: -1 °C High: 13 °C
Саб Low: 0 °C High: 12 °C
Нед Low: 0 °C High: 13 °C
Пон Low: 3 °C High: 7 °C
Вто Low: -1 °C High: 6 °C
Сре Low: -3 °C High: 8 °C
Чет Low: 3 °C High: 11 °C
Пет Low: 6 °C High: 10 °C
Саб Low: 3 °C High: 7 °C
Нед Low: 2 °C High: 12 °C