IGM banner

Лакардиите на Паја- згоди и незгоди од нашето секојдневие РТК.МК  ги заврши и соноќа ги промовира.Ова е  втора сезона , снимени  ...

Ликовниот уметник Владимир Темков-годинава  го заокружува својот опус уметнчки дела.На 60 годишнината од неговиот роденден и 40 годишн...

Љупчо Димитковски - Гањо,фудбалско име ,познато и респектирано во фудбалската игра  во Кавадарци и Македонија и во тренерската фела.Не...

Село Марена е близу до Кавадарци.Во него живеат над 1000 жители.Маренци се добри лозари и градинари, но и стопанственици.На подрачјето на с...

Во верувањето на македонскиот човек посебно важно место има периодот од Божиќ до Водици,односно,според верувањето, од раѓањето на Исус Х...

Компанијата ДЕТАЛ-ВЕЛД ДОО е основана во август 2007 година со седиште и производствени капацитети во Кавадарци. Примарна дејност и е ПРОИ...

Бранко Бошковски во младинската екипа на ФК Тиквеш прв пат заигал 1968 година.Потоа стана и стандарден првотимец на ФК Тиквеш.Тој е член на...

Октомври 2018 година во Кавадарци, се одржа чествување посветено на доајенот на македондката народна песна Никола Бадев.ВО Музејот на вку...

Tрајче Леов беше  фудбалер на ФК Тиквеш,повеќе од една деценија.А започна во подмладотокот 1965 година за потоа  да биде редовен првот...

МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)