Недела на традиција Св.Трифун:Натпревар во закројување на винова лоза

Демир Капија
Типографија

Голем одзив на натпреварот во закројување во Демир Капија

Денес како дел од програмата што го сочинува чествувањето на празникот Свети Трифун се одржа натпреварот во закројување на винова лоза. Силите ги одмерија најдобрите и најискусните закројувачи од општина Демир Капија. Натпреварот траеше 20 минути, а го оценуваше стручната комисија во состав од агрономите: Диме Илов, Валентина Недева и Блаже Пемов.

27750437_837356023134786_3373249986020426263_n.jpg

 

27749989_837356986468023_8587366856171357928_n.jpg

27752288_837356853134703_4511599282993139676_n.jpg

МеталАпостолов
MM-Biro
Gjorche Petrov

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Partly Cloudy (day), 19 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:50 am   |   Sunset: 5:43 pm
46%     30.6 km/h     33.220 bar
Forecast
СабLow: 11 °CHigh: 20 °C
НедLow: 8 °CHigh: 20 °C
ПонLow: 8 °CHigh: 16 °C
ВтоLow: 9 °CHigh: 16 °C
СреLow: 6 °CHigh: 18 °C
ЧетLow: 5 °CHigh: 12 °C
ПетLow: 3 °CHigh: 16 °C
СабLow: 3 °CHigh: 19 °C
НедLow: 6 °CHigh: 18 °C
ПонLow: 6 °CHigh: 17 °C