Демир Капија/„СИЛНИ ГРАЃАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ ЗА ПОЗИТИВНИ СОЦИЈАЛНИ ПРОМЕНИ“

Демир Капија
Типографија

Ќе се одржат три работилници на кои што ќе учествуваат претставници на Советот на општината, општинската администрација и граѓанските здруженија од Општина Демир Капија

Општина Демир Капија учествува во проектот “Силни граѓански организации за позитивни социјални промени” во соработка со Фондацијата за развој на локалната заедница Штип во соработка со партнерите Центар за оддржлив развој - Алка Скопје и Институт за развој на заедницата Тетово.

Во рамките на проектот ќе се одржат три работилници на кои што ќе учествуваат претставници на Советот на општината, општинската администрација и граѓанските здруженија од Општина Демир Капија со цел развивање методологија за распределба на средства од општинскиот буџет за поддршка на здруженија. На првата работилница се разговараше за приоритетите на општината за тековната година, критериумите за подобност за аплицирање од страна на граѓанскиот сектор и начинот и процедурата за подготовка на повик за поддршка на здруженија од буџетот на Општина Демир Капија. Втората работилница од овој проект ќе се одржи на 31.мај 2018 година во просториите на Општина Демир Капија.

33784902_2142912459273821_7733428601764184064_n.jpg

33729408_2142912532607147_7566990368412008448_n.jpg

33776650_2142912612607139_6962623096167596032_n.jpg

33870915_2142912399273827_4093095183023865856_n.jpg

 

МеталАпостолов
MM-Biro
Gjorche Petrov

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Mostly Cloud (day), 0 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:52 am   |   Sunset: 4:4 pm
90%     8.0 km/h     33.187 bar
Forecast
Нед Low: -2 °C High: 5 °C
Пон Low: -4 °C High: 0 °C
Вто Low: -1 °C High: 0 °C
Сре Low: -4 °C High: 2 °C
Чет Low: -8 °C High: 3 °C
Пет Low: -1 °C High: 5 °C
Саб Low: -1 °C High: 3 °C
Нед Low: -1 °C High: 5 °C
Пон Low: 0 °C High: 5 °C
Вто Low: 0 °C High: 6 °C