Соопштение на Општина Кавадарци:

„На ден 15.04.2019 година ќе се започне со реконструкција на Северен булевар. Во рок од 30 до 40 дена, додека трае реконструкцијата, ќе биде забрането движењето на тешки товарни возила по Северен булевар а со тоа се забранува и влез во внатрешноста на градот. За останатите возила ќе има посебен режим на движење според вертикална сообраќајна сигнализација.

Со почит, 
Кабинет на Градоначалник“

Eвропски универзитет од Скопје за студирање   на некој од своите фактултати ке додели стипенции кои ке ги користат 10 среднишколци од Кавадарци.Денеска во кабинетот, градоначалникот беше запознаен со ова одлука на еден од настарите приватни универзитети во земјата,што од своја страна го поздрави градоначалникот Митко Јанчев.Тие во Кавадарци дојдоа со караванот на образованието.

Во Галеријата на Домот, беше отворена  изложба со деветте најдобро оценети стрипови од Стрип наградата “Лифт“ во организација на издавачката куќа “Темплум“.

Петар Николов- советник  и член на ОО на СДСМ денеска на местото на новиот мост кој се гради на излезот од село Ваташа, потсети на досегашните вложувања на Владата на СДСМ во инфаструктурни објекти во Општина Кавадарци.

Денеска во ресторанот Моклиште, беше организирано заеничко дружење на ученици и деца со  аутистичен спектар, со цел да се приближи и интензивира  инклузијата на ова категорија наши сограѓани.

Општината Кавадарци во Паркот на револуцијата - алеа на борците, постави нови бисти на првоборци од НОБ.

Здружението БИОBИТА-завршува со теоретската настава.Следува практична настава за идните млади пчелари

Во ООУ„Гоце Делчев„ денеска присуствувавме на  предавање посветено на  интернет безбедноста кое го одржа професорот Димитрија Ангелков. Проектиот го води Милка Мркева од невладината организација „Еразмус плус“  во соработка со националата агенција за образовни програми.Децата се сместени по фамилии кај нивните врсници.

Весна Ангеловска  -директорка на ООУ„Гоце Делчев“рече :„ Можностите кои ги нуди  Еразмуз плус програмата за нашите учесници се  од  голема важност.Нашите ученици и наставници се стекнуват со несекојдневни искуства, што придонесува за подобар образовно - воспитен процес„.

Една од најстарите спортски сали во државата, ДТВ“Партизан во Кавадарци, новата локална власт и градоначалникот Митко Јанчев ја наследија во руинирана фаза.
Јанчев со подршка на Советот  на општината вложи 4 милиони денари, салата е комплетно реновирана , внатре и надвор со партерно уредување надвор и инсталирано ново осветлување и опрема за индивидуално и колективно спортување

Домот на културата “Иван Мазов – Климе“ Кавадарци во април и мај 2019 донесува повеќе квалитетни kултурно уметнички настани,

МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА