Општина Кавадарци во рамките на Програмата за комуналната изградба реализира проект за градба на детска градинка во село Возарци.

Општина Кавадарци реализира проект со кој ќе ја унапреди уличната мрежа во населбата „Парк“.

Оперативата на ангажираната фирма РМК градба , во склоп на програмата за комунална изградба на Општина Кавадарци работи на пробивање на крак на улица „Дисанска“.

Станува збор за сосема нова делница со површина од 250 квадратни метри.

Во завршната фаза е  проектот на Општина Кавадарци за ревитализација на обиколницата Северен булевар.

Во завршна фаза на реализација е проектот за реконструкција на улица „Скопска“.
Деновиве беа поставени нови рабници на целата должина од улицата. Според проектот се реконструираат 170 метри од спојот со ул.“Вишешница“ до спојот со ул. „22-ри Декември“.
Општината со ЈП „Комуналец“ изврши реконструкција на старата подземна инфрастуктура. Се поставија нова водоводна, како и линии за фекална и атмосферска канализација.
По поставувањето на рабниците ќе следи завршната фаза со асфалтирање.

Ова е една од првите фотографии на Градскиот  плоштад во Кавадарци по ослободувањето од фашистите снимена во 1949 година.Конкретно кадарот е направен  пред новоизградената зграда на Дом на Културата  каде,како што се гледа имало еден ограден дел во кој се наоѓала фонтана и мала градина со цвеќе и тревник. Веројатно ова е првото уредување на центарот на градот кое не запира до денес.

Фотографијата ја снимил Бранко Ивановски и таа е една од неговите најстари фотографии.

П.Камчевски

 

 

LIFER Beer е ново, произведено по најнова и најсовремена технологија, пиво на компанијата Кожувчанка ДОО од Кавадарци.

Проектот Мој општинар секој изминат ден се повеќе функционален и полека станува пример кој треба да го следат и другите општини

   На изложбата “Значајни археолошки локалитети во кавадаречко“  koја ке биде отворена на 26 јуни во 13.00 часот во МУзеј галеријата Кавадраци,на 41 пано се презентирани 190 фотографии и плакати од научно – истражувачките проекти.

Општина Кавадарци преку оперативaта на фирмата РМК градба, работи на поплочување на крак на улица „Глигор Прличев“. Проектот е во склоп на програмата за комунална изградба на општината за 2019 година.

Се работи за делница со површина од 250 квадратни метри. Со реализацијата на овој проект општината дополнително ќе ја унапреди уличната мрежа во Урбаната заедница „Страшо Пинџур“.

Ова улицата Пано Мударов 1955 година. Сеуште улицата е со калдрма, се гледаат конски запреги кај куќите на Мукаетовци, Чејкови,Панови, Гуреви, Мицајкови и Сапунџиеви.

П.Камчевски

МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА