Карневалската група Тиквеш од село Сопот настапи во Босна и Херцеговина


На 19 Меѓународен летен карневал кој изминатиот викенд се одржа во Чапљина-Босна и Херцеговива-учествувале и наши претставници од Општина Кавадарци.На ова средба на карневалските поставки од повеке земји беа присутни 20 групи со преку 400 учесници од Словенија,Хрватска,Црна Гора,Италија, Македонија и секако Босна и Херцеговина.

 

20914740_1355372774561696_323920905474771127_n.jpg
Кавадаречка општина ја претставија карневалската група Тиквеш од село Сопот ,каде ги видовме поставките со џаламарите ,и другите маски.Инаку сппоред информација на Дејан Милачевски,учесник на карневалот, нашите настапиле на бина со песната на Тоше Проески„Игра без граници“ на која се играл валцер, а потоа и џаламарите имале триминутен настап.

 

 

 

МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА