(Видео)Лозари Исток 91-Големи навивачи-големи хуманитарци

Кавадарци
Типографија

Денешната редовна акција за крводарување  е една од најмасовните досега  кај нас.

Задоволство е да се направи прилог со хумани луге.Тоа денеска беа, членовите на сите подгрупи и главната Лозари Исток 91 , кои ја организираа големата крводарителска акција која е веке традиционална.

„Во периодот кога сите се грижат за самите себе,ние се одлучивме да се погрижиме за тие на кои му е најпотребно.Со таа мисла,во која хуманоста и човечкиот живот ни се на прво место,одлучивме дека е идеално време да организираме крводарителска акција. Вo овие студени денови,да бидеме жар која ке стопли многу срца и ке спаси многу животи.“ се вели меѓу другото во нивниот проглас до граѓаните.

Во акцијата за дарување крв учествуваа  средношколци,вработени и невработени, пензионери, повеќекратни крводарители. До пладне кога го реализиравме прилогот беа собрани 25 крвни единици, а очекувањата се над 40.Крводарителската акција се одржа во салата на Советот  на Општинското собранието од 10 до 15 часот 

МеталАпостолов

Следни настани

MM-Biro

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Mostly Cloud (night), 12 °C
Current Conditions
Sunrise: 5:35 am   |   Sunset: 5:45 pm
70%     6.4 km/h     32.848 bar
Forecast
ВтоLow: 7 °CHigh: 16 °C
СреLow: 6 °CHigh: 13 °C
ЧетLow: 1 °CHigh: 5 °C
ПетLow: 0 °CHigh: 4 °C
СабLow: -1 °CHigh: 8 °C
НедLow: 0 °CHigh: 11 °C
ПонLow: 6 °CHigh: 11 °C
ВтоLow: 6 °CHigh: 13 °C
СреLow: 5 °CHigh: 13 °C
ЧетLow: 6 °CHigh: 15 °C
MM-Biro