(Видео) Втор ден на блокада на патот Градско-Прилеп

Кавадарци
Типографија

Денеска работниците на Фени-Индустри во стечај и транспортерите, протестираа со блокада на патот Градско-Прилеп кај  мотел „Дреново“

Транспортерите бараат обештетување  за досега заработеното за Фени Индистри (околу 4 милиони евра) а работниците си ги бараат двете плати за октомври и ноември. Наводно за утре е ветена една плата за ноември.Работниците , вели Ѓоре Палитов -претседател на синдикатот на Фени вели,си ја бараат првин исплатата на октомвриската плата.Патот беше блокиран за сообраќај до 14  часот.

снимки со дрон: Тони Јошев

DITO

Следни настани

MM-Biro
ЗШУЦ Ѓорче Петров

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Cloudy, 4 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:19 am   |   Sunset: 5:13 pm
95%     0.0 km/h     33.051 bar
Forecast
ВтоLow: 3 °CHigh: 7 °C
СреLow: 3 °CHigh: 8 °C
ЧетLow: 4 °CHigh: 11 °C
ПетLow: 5 °CHigh: 10 °C
СабLow: 5 °CHigh: 10 °C
НедLow: 0 °CHigh: 3 °C
ПонLow: -2 °CHigh: 4 °C
ВтоLow: -3 °CHigh: 5 °C
СреLow: -1 °CHigh: 5 °C
ЧетLow: -1 °CHigh: 11 °C