Стари фотографии на Кавадарци-Сите автомобили на Кавадарци 1931 година

Кавадарци
Типографија

Во Кавадарци 1931 година возеле само 5 автомобили.СЕга,по 87 години над 20 илјади.„Каков технолошки напредок“???

Ова е многу ретка, речиси единствена фотографија на која се фотографиран сите автомобили во Кавадарци, снимени од страна на Ило Шкартов во 1931 година. Првата кола од лево е на Милутин Грков, еден од сопствениците на првиот автомобил во овој град.

По 87 години, Кавадарци е град на автомобили.По улиците возат над 20 илјди возила, по наша слободна проценка.А улиците не се димензионирани за ваков сообраќај.Какво загадување имаме сега е прашање за себе?Некои заборавија да одат пеш.Автомобилот е измислен за потреба  на човекот а не за престиж!!!

МеталАпостолов

Следни настани

MM-Biro

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Mostly Cloud (night), 12 °C
Current Conditions
Sunrise: 5:35 am   |   Sunset: 5:45 pm
70%     6.4 km/h     32.848 bar
Forecast
ВтоLow: 7 °CHigh: 16 °C
СреLow: 6 °CHigh: 13 °C
ЧетLow: 1 °CHigh: 5 °C
ПетLow: 0 °CHigh: 4 °C
СабLow: -1 °CHigh: 8 °C
НедLow: 0 °CHigh: 11 °C
ПонLow: 6 °CHigh: 11 °C
ВтоLow: 6 °CHigh: 13 °C
СреLow: 5 °CHigh: 13 °C
ЧетLow: 6 °CHigh: 15 °C
MM-Biro