Стари фотографии на Кавадарци-Хаџивасилеви

Кавадарци
Типографија

Семејството Хаџивасилеви- едно од најстарите семејства во Кавадарци

Семејството Хаџивасилеви живееја во семејна куќа на Црквинската улица(сега Мито Хаџивасилев-Јасмин) каде што и денес има две фамилии. На фотографијата Пане Хаџивасилев со сопругата Сава, синовите Александар,Васил и Борис и нивната ќерка. Фотографијата е од 1925 година.

МеталАпостолов
MM-Biro
Gjorche Petrov

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Fair (day), 31 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:21 am   |   Sunset: 6:27 pm
33%     6.4 km/h     33.187 bar
Forecast
НедLow: 13 °CHigh: 32 °C
ПонLow: 12 °CHigh: 36 °C
ВтоLow: 8 °CHigh: 18 °C
СреLow: 7 °CHigh: 20 °C
ЧетLow: 5 °CHigh: 21 °C
ПетLow: 6 °CHigh: 24 °C
СабLow: 8 °CHigh: 25 °C
НедLow: 8 °CHigh: 22 °C
ПонLow: 8 °CHigh: 21 °C
ВтоLow: 7 °CHigh: 23 °C