/Видео/ Доделени сертификати за помината обука за негувaтели на стари,изнемоштени и инвалидизирани лица

Кавадарци
Типографија

-Градоначалникот Митко Јанчев им се заблагодари на волонтерите за хуманоста , и најави продолжување на ова активност на Локалната самоуправа

На пригодна средба денеска градоначалниклот Митко Јанчев се сретна и им се заблагодари на волонтерите од Кавадарци кои опслужуваа 48 крајни корисници во периодот од 1 октомври лани до март 2018 година .Акцијата која ја финансира УНДП а во која Општина Кавадарци  партиципираше во делот на исплатата на песоналниот данок на доход,ке продолжи и во наредниот период, најави Јанчев, со нејзино подигнување на степен повеќе.Тој најави набавка на специјално возило комбе-за превоз на инвалидизирани лица , кои ќе бидат негувани од волонтери . Лицата кои беа денеска присутни и ги примија сертификатите за успешност во нивната работа.

Што се однесува за самата дејност на волонтерите ,таа опфаќа;Набавка на лекарства,намирници,достава на храна и други продукти,плаќање на месечни сметки за домаќинства,заедничко дружење со лицата корисници.

МеталАпостолов
MM-Biro
Gjorche Petrov

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Clear (night), 15 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:18 am   |   Sunset: 6:32 pm
92%     6.4 km/h     33.254 bar
Forecast
ЧетLow: 11 °CHigh: 29 °C
ПетLow: 12 °CHigh: 31 °C
СабLow: 13 °CHigh: 32 °C
НедLow: 16 °CHigh: 25 °C
ПонLow: 15 °CHigh: 28 °C
ВтоLow: 11 °CHigh: 24 °C
СреLow: 8 °CHigh: 17 °C
ЧетLow: 6 °CHigh: 16 °C
ПетLow: 7 °CHigh: 21 °C
СабLow: 7 °CHigh: 19 °C