(Видео) Еко Квиз на ЕД„Тисовец“

Кавадарци
Типографија

Ekoлошкото друштво од Возарци за четири години со организирање на квиз натпреварувањето за аученици од 5-то одделение, постигна многу во подигнувањето на еко-културата кај младите.Низ фазите на натреварување вклучени се околу 2.000 млади луѓе што е одличен податок за анимација во ова област.Во самата организација на еко квизот вклучени се  Локалната самоуорава, Фени Индустри и ЕД „Тисовец“ кој денеска во салата на Домот на културата го спроведоа финалното натпреварување.

 За РТК.МК ,за самото натпреварување и организирање на Еко квизот,говорат: Митко Јанчев-градоначалник на Општина Кавадарци, Ванчо Филковски-Фени Индустри и Сашко Данов-претседател на ЕД„Тисовец„-Возарци.

МеталАпостолов
MM-Biro
Gjorche Petrov

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Fair (day), 31 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:20 am   |   Sunset: 6:28 pm
23%     6.4 km/h     33.119 bar
Forecast
СабLow: 10 °CHigh: 32 °C
НедLow: 14 °CHigh: 32 °C
ПонLow: 12 °CHigh: 35 °C
ВтоLow: 11 °CHigh: 18 °C
СреLow: 7 °CHigh: 20 °C
ЧетLow: 7 °CHigh: 22 °C
ПетLow: 6 °CHigh: 24 °C
СабLow: 9 °CHigh: 25 °C
НедLow: 8 °CHigh: 20 °C
ПонLow: 6 °CHigh: 22 °C