75 години незаборав /Програма за одбележување на 75 години од стрелањето на 12-те ваташки младинци.

Кавадарци
Типографија

Општина Кавадарци достојно на настанот и жртвата што е дадена  пред 75 години, ке го одбележи крвавиот  16-ти јуни 1943-та, кој е трајно  врежан во Македонската историја: Стрелањето на 12-те Ваташки младиници

 

35156794_2167622946795088_4877764121497436160_n.jpg