Стари фотографии на Кавадарци / 4 Jули1948-ма

Кавадарци
Типографија

Децата од нашето “Црквинското маало“( сега „Мито хаџивасилев-Јасмин„ -под Гимназијата)

На сликата доминираат дрцата од Црквинската улица во Кавадарци кои го следат чествувањето по повод Ден на борецот 4 јули 1948 година. Во поворката од борци, општестено-политички работници и граѓани на Кавадарци има и воена музика а свеченоста се одржува на партизанските гробишта под црквата Св. Димитрија.На фотографијата се гледаат и занаетчиските дуќани на Црквинската улица, кој по повод празникот се затворени

МеталАпостолов
MM-Biro
Gjorche Petrov

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Partly Cloudy (day), 19 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:50 am   |   Sunset: 5:43 pm
46%     30.6 km/h     33.220 bar
Forecast
СабLow: 11 °CHigh: 20 °C
НедLow: 8 °CHigh: 20 °C
ПонLow: 8 °CHigh: 16 °C
ВтоLow: 9 °CHigh: 16 °C
СреLow: 6 °CHigh: 18 °C
ЧетLow: 5 °CHigh: 12 °C
ПетLow: 3 °CHigh: 16 °C
СабLow: 3 °CHigh: 19 °C
НедLow: 6 °CHigh: 18 °C
ПонLow: 6 °CHigh: 17 °C