Локална самоуправа / Нов асфалт на „Народни херои“

Кавадарци
Типографија

Општина Кавадарци преку фирмата „Изолација“ од Скопје зврши со асфалтирање на улците од првата група опфатени со програмата за реконструкција на оштетената асфалтна подлога.

На површина од 810м2 е поставен нов асфалт на дел од улицата „Народни херои“. Се работи за ревитализација на најоштетениот дел од улицата што се наоѓа на влезот на објектот „Снежана“ клон од Детската градинка „Рада Поцева“.

Со реконструкцијата на оваа улица општината ја заврши првата кампања од реконструкцијата на коловозот на неколку улици. Со ова Општината создава подобри услови за несметано одвивањер на сообраќајот.

Следува нова кампања за ревитализација на следната група улици кои се опфатени со тендерска постапка за реконструкција.

.Народни_херои_2.JPG

МеталАпостолов
MM-Biro
Gjorche Petrov

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Cloudy, -1 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:53 am   |   Sunset: 4:4 pm
83%     4.8 km/h     33.220 bar
Forecast
Пон Low: -3 °C High: 0 °C
Вто Low: -1 °C High: 0 °C
Сре Low: -5 °C High: 1 °C
Чет Low: -6 °C High: 0 °C
Пет Low: -1 °C High: 3 °C
Саб Low: -2 °C High: 3 °C
Нед Low: -3 °C High: 5 °C
Пон Low: -2 °C High: 6 °C
Вто Low: -3 °C High: 7 °C
Сре Low: 1 °C High: 7 °C