/Фото/ Хуманитарен концерт на Националниот сојуз на слепи лица

Кавадарци
Типографија

Концертот се одржа во салата ма Домот на културата во Кавадарци, а настапија претставници на сојузи на слепи од Македонија, Бугарија и Црна Гора

 Музиката ги спојува соте, па и оние со  фендикеп.Слепите лица организирани во Националниот сојуз на Македонија вчера во Кавадарци  со помош на Општинската организација на слепи лица од Кавадарци ,одржаа заедничка музичка средба.Настапија преставници на националниите сојузи од Бугарија, Црна Гора и Македонија, со народни песни од нивните земји, со фолкорни мотиви популарни меѓу граѓаните на наведените земји.Македонија покрај преставниците на Сојузот на слепи лица ја претставнија и младите фолкористи од Ансамблот „Тиквеш„ кој работи при Домот  на Културата Кавадарци.

Вечер која , час и половина , не исполни со  позитиувна енергија .Посебно што лицата  со хендикеп, без вид и други телесни инвалидитети, имаат подеднакво исти желби и амбициии како здравите лица но тие на  животот гледаат многу пооптимистички.Затоа и уживаа во сите песни исполнети синоќа во салата на Домот на културата.

20180622_203418.jpg

 

 

 

МеталАпостолов
MM-Biro
Gjorche Petrov

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Clear (night), 7 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:19 am   |   Sunset: 4:14 pm
77%     1.6 km/h     33.491 bar
Forecast
Вто Low: 3 °C High: 19 °C
Сре Low: 2 °C High: 16 °C
Чет Low: 4 °C High: 13 °C
Пет Low: 0 °C High: 11 °C
Саб Low: 0 °C High: 10 °C
Нед Low: -1 °C High: 8 °C
Пон Low: 0 °C High: 8 °C
Вто Low: 1 °C High: 8 °C
Сре Low: 1 °C High: 10 °C
Чет Low: 0 °C High: 11 °C