Стари фотографии на Кавадарци-Страшо и Лазар на лозје 1937 година

Кавадарци
Типографија

Народниот гхерој Страшо Пинџур со својит пријател и другар Лазар В'чков на лозје

Eдна историска фотографија а поврзана со гроздоберот во овој крај, На фотографијата Страшо Пинџур со неговиот другар Лазар Вчков и двајца постари ваташани на лозјето на Вчкови во септември 1937 година.

МеталАпостолов
MM-Biro
Gjorche Petrov

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Fair (day), 31 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:20 am   |   Sunset: 6:28 pm
23%     6.4 km/h     33.119 bar
Forecast
СабLow: 10 °CHigh: 32 °C
НедLow: 14 °CHigh: 32 °C
ПонLow: 12 °CHigh: 35 °C
ВтоLow: 11 °CHigh: 18 °C
СреLow: 7 °CHigh: 20 °C
ЧетLow: 7 °CHigh: 22 °C
ПетLow: 6 °CHigh: 24 °C
СабLow: 9 °CHigh: 25 °C
НедLow: 8 °CHigh: 20 °C
ПонLow: 6 °CHigh: 22 °C