JП Комуналец/ Поради дефект во Хидро „Бошава“-редукции на вода до петок или сабота

Кавадарци
Типографија

Редукцијата е директно условена од дефект во системот “Хидро Бошава„

Извесно време во Кавадарци се спроведува рестрикција на водата за пиење од полноќ до 03 часот а во некои реони, поради превентива за заштита на мрежата , и до 4 часот наутро. Причината за недостигот е отстанување на дефект на системот „Хидро Бошава“, од каде во градскиот водовод „Лукар„ влегува дел од водата за пиење.Се работи за вода која е истро така планинска (од Кожув) испитана е и анализирана и влегува во фабриката за преработка во Филтерскиот систем кој е изграден пред неколку години.

Со тоа надополнување на вода од Системот Хидро Бошава ,Кавадарци засекогаш го реши деценискиот проблем за вода.Овојпат недостигот на таа количина вода е причина за рестрикциите, кои Бојан Атанасов- раководител на ОЕ„Водовод и канализација, ветува ке завршат до петок-сабота, кога „Хидро Бошава“ очекува да го санира дефектот во нивниот ситем.

ЈП Комуналец ги замолува потрошувачте на вода за разбирање за состојбата.

МеталАпостолов
MM-Biro
Gjorche Petrov

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Sunny, 24 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:45 am   |   Sunset: 5:49 pm
31%     6.4 km/h     33.254 bar
Forecast
ВтоLow: 7 °CHigh: 25 °C
СреLow: 9 °CHigh: 25 °C
ЧетLow: 8 °CHigh: 25 °C
ПетLow: 10 °CHigh: 25 °C
СабLow: 12 °CHigh: 23 °C
НедLow: 11 °CHigh: 21 °C
ПонLow: 8 °CHigh: 17 °C
ВтоLow: 7 °CHigh: 16 °C
СреLow: 6 °CHigh: 16 °C
ЧетLow: 6 °CHigh: 17 °C