Изложбата беше отворена од страна на директорката на Музеј Галеријата Весна Ѓорѓиева

 

Пред отварањето на Изложбата на Кети Ванчева - вработена во Музеј галеријата која почина неодамна, и беше оддадена почит со едноминутно молчење.                                                                                                                   -Ликовниот уметник Александар Џинго, е значајно име во македонското ликовно творештво.Тој истажува во празниот простор, за да обликува и форматира.Тој има структурален пристап во сликањето.Го спојува графичкиот дизајн и ликовната уметност.Неговите дела имат интеракција.„-рече на отварањето меѓу другото Ѓорѓиева.Изложбата е отворена по повод 11 октомври Денот на востанието на македонскиот народ.20181010_123300.jpg2018101.jpg
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА