Стари фотографии на Кавадарци-Манчo казнџијата

Кавадарци
Типографија

Казанџијата Манчо Манчев изработува котел од бакар пред својот дуќан до куќата на Вчкови...

 

Поради земјоделско-лозарскиот карактер на тиквешкиот крај, градот има голема потреба од казанџиски производи како казани за варење на ракија, котли,буриња за носење на вода, ѓумови, тепсии, ибрици, маџунарски тави, а  поправаа прскалици. Најпознати казанџии беа: Манчо Манчев, Перо Божинов, Глигор Пендев, Страшо Колев, Трајчо Димов, Ордан Ѓелев, Илија Ангелов, Душан Мешков, Цандо Ашаданов и други.

 Петре Камчевски

МеталАпостолов
MM-Biro
Gjorche Petrov

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Sunny, 24 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:45 am   |   Sunset: 5:49 pm
31%     6.4 km/h     33.254 bar
Forecast
ВтоLow: 7 °CHigh: 25 °C
СреLow: 9 °CHigh: 25 °C
ЧетLow: 8 °CHigh: 25 °C
ПетLow: 10 °CHigh: 25 °C
СабLow: 12 °CHigh: 23 °C
НедLow: 11 °CHigh: 21 °C
ПонLow: 8 °CHigh: 17 °C
ВтоLow: 7 °CHigh: 16 °C
СреLow: 6 °CHigh: 16 °C
ЧетLow: 6 °CHigh: 17 °C