/Видео/ Јанчев: „Уште три месеци ке трае бесплатното паркирање во Кавадраци“

Кавадарци
Типографија

Во овој период, ке се користат веке обележаните паркинг места, без материјална надокнада, а потоа ке профукционира наплатата според ценовникот кој ке го донесе Советот на предлог на градоначалникот.

Во овој меѓупериод ,паркирањето ке се одвива на посебно обележаните ,за тоа места , по градските улици каде тоа со Одлука е предвидено.Сите непрописно паркирани авомобили ке бидат отсртанувани со пајак возило според Закон и за нив ке се наплатува соодветна сообраќајна казна.Значи ова време ке биде период на адаптирање, што се смета дека ке биде доволен за граѓаните.

Инаку во завршна фаза е формирањето на Јавно препријатие кое ке стопанисува со паркинзите во градот.

2.jpg

5.jpg

 

4.jpg

МеталАпостолов
MM-Biro
Gjorche Petrov

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Clear (night), 3 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:22 am   |   Sunset: 4:11 pm
79%     6.4 km/h     33.390 bar
Forecast
Пет Low: 2 °C High: 12 °C
Саб Low: 1 °C High: 10 °C
Нед Low: 0 °C High: 6 °C
Пон Low: 1 °C High: 7 °C
Вто Low: 1 °C High: 10 °C
Сре Low: 0 °C High: 12 °C
Чет Low: 1 °C High: 11 °C
Пет Low: 1 °C High: 12 °C
Саб Low: 0 °C High: 13 °C
Нед Low: 3 °C High: 11 °C