Стари фотографии на Кавадарци-Зграда на Дом на култура

Кавадарци
Типографија

Дом на Култура -изградба на зграда 1949/50 година

Eден од првите јавни објекти во Кавадарци е зградата на Дом на културата изградена во 1949 година, но најпрво како магацин, а подоцна во 1950 година истата е доградена и адаптирана во кино сала и сала за јавни манифестации и театарски претстави. На фотографијата од 1952 година се гледа и рекламата за театарската претстава “Женидба“ во изведба на вработените од Домот на култура во Кавадарци

Петре  Камчевски-кустос историчар во пензија 

МеталАпостолов
MM-Biro
Gjorche Petrov

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Clear (night), 4 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:22 am   |   Sunset: 4:11 pm
74%     4.8 km/h     33.390 bar
Forecast
Пет Low: 1 °C High: 12 °C
Саб Low: 1 °C High: 10 °C
Нед Low: 0 °C High: 6 °C
Пон Low: 1 °C High: 7 °C
Вто Low: 1 °C High: 10 °C
Сре Low: 0 °C High: 12 °C
Чет Low: 1 °C High: 11 °C
Пет Low: 1 °C High: 12 °C
Саб Low: 0 °C High: 13 °C
Нед Low: 3 °C High: 11 °C