Една од најстарите фотографии направени во село Горна Бошава  од серијата бошавски фотографии .Фотосот датира од далечната 1960 година.

На   истата  се  Ристе и Года - Јованови-наставници кои остравија позитивен впечаток на сите генерации ученици  кои се школуваа во селото Горна Бошава.

На  неа се заедно со учениците од V одделение во ОУ ,,Илинден" - Горна Бошава .

Од ФБ профилот на Горна Бошава (Бошавска историја)

(м.ч)

МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА