(Видео) Центарот на градот се уредува

Кавадарци
Типографија

Локалната самоуправа Кавадарци ги интензивира работите на уредување на сите улици, особено централните.Рано утринава и преку ден ЈП Комуналец  и  други служби, вршеа кастрење на дрворедите во центарот и на Градскиот плоштад, улицата „Тиквешко востание“,се обновуваше вертикалната сигнализација, се дотеруваше осветлувањето, а се вршеа и партнерно доуредување на тлото на Плоштадот каде треба да се садат дрвја и уредедување со трева и цвеќиња.Во рамките на овие комунални активности поставени се и тезгите за продажба на новогодишни реквизити и подароци а се подготвува и украсувањето за претстојната Нова година.

 

4445.jpg

 

 

222233.jpg

 

6666.jpg

 

33333.jpg

 

777777.jpg 

МеталАпостолов
MM-Biro
Gjorche Petrov

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Mixed Rain and Snow, 0 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:52 am   |   Sunset: 4:4 pm
89%     8.0 km/h     33.153 bar
Forecast
Нед Low: -2 °C High: 5 °C
Пон Low: -1 °C High: 1 °C
Вто Low: 0 °C High: 1 °C
Сре Low: -3 °C High: 3 °C
Чет Low: -5 °C High: 3 °C
Пет Low: -2 °C High: 4 °C
Саб Low: -1 °C High: 6 °C
Нед Low: -2 °C High: 6 °C
Пон Low: -2 °C High: 8 °C
Вто Low: -1 °C High: 10 °C