Управавата на ГРК Тиквеш, за нов тренер на клубот го избра, Димитар Влаинков-поранешен активен ракометар на Тиквеш, активен спортски работник   кај нас, и член на управата на актуелниот ракометен клуб кој се натореварува во Првата ракометна лига .

Во изјавата на РТК.МК, Влаинков, ја потврди веста,посочувајчи дека активно ке  работи со сите ракометари на подобрување на играта на Тиквеш, со која се надева ке успее да го задржи тимит во првиот дел на табелата.Ова прва полуетапа ГРК ТИквеш ја заврши на 3 место со 26 бода , втора е екипата на Металург 2 со 32 а на првиото место со 40 бида е екипата на Работнички.

 

МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА