Овој период евидентурани повеќе билни од грип  од лани

„Во текот на изминатата недела во Општините Кавадарци и Росоман регистрирани се 259 заболеми од грип.Или вкупно за ова сезона бројот на заболени изнесува 1.627 лица. Минатата година овој период биле регистрирани 1.415 болни од ова болест.Во однос на дистрибуцијата на заболени по возразни групи најголем број на заболени се пријавени од возрасната група од 15 до 64 години.

Во позитивните примероци доминира вирусит на инфлуенца А.Кај некои заболени се јавуваат компликации.Лекот “Тамифлу„ може да се најде во аптеките„-се наведува во информацијата која денеска ја добивме во врска со состојбата со грип во Кавадарци и Росоман од Службата за Јавно здравје Кавадарци.

МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА