-ПАРК НА РЕВОЛУЦИЈАТА -

Кавадарци
Типографија

 

Именуван паркот спроти полицијата во Кавадарци

      Паркот спроти полицијата и официјално има ново име.Новото име е ,,Парк на револуцијата,, а соодветствува на основната идеја на градоначалникот и Советот на Општина Кавадарци .

       Намерата е на едно место да бидат сместени сите бисти или спомен обележја посветени на паднати борци и херои од НОБ.
     Досега тие беа често оштетувани или вандализирани од неодговорни млади лица .Вака на локацијата спроти зградата на Полицијата , на прометен дел од градот, се верува дека ке се спречат ваквите и слични девијантни појави.Инаку на ова локација , покрај на борци од НОБ, ке бидат поставени и споменици на заслужни граѓани на Кавадрци

МеталАпостолов
MM-Biro
Gjorche Petrov

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Mostly Cloud (night), 20 °C
Current Conditions
Sunrise: 5:45 am   |   Sunset: 7:25 pm
75%     11.3 km/h     33.153 bar
Forecast
НедLow: 19 °CHigh: 33 °C
ПонLow: 18 °CHigh: 31 °C
ВтоLow: 19 °CHigh: 32 °C
СреLow: 18 °CHigh: 32 °C
ЧетLow: 17 °CHigh: 32 °C
ПетLow: 17 °CHigh: 32 °C
СабLow: 17 °CHigh: 33 °C
НедLow: 17 °CHigh: 33 °C
ПонLow: 18 °CHigh: 30 °C
ВтоLow: 16 °CHigh: 28 °C