Планинарство :Спорт и запознавање со убавините на Македонија

Македонија
Типографија

Над 150 планинари од Скопје, Битола,Прилеп,Кичево,Кавадарци и други градови на Македонија учествуваа вчера во маршот до врвот „Орле“

“Орле„ се наоѓа на планината Вишешница над Тиквешкото Езеро. Тој е висок 1.480  од него како на дланка се гледа поголем дел од Македонија.

15182612_10154860140654985_285461317_o.jpg

Се работи за редовна активност на ПД„Трансферзалец„ од Скопје, кои имаат редовна активност на клуб,конкретно проектот е под наслов „12 врвови“.Предвидено е  освојување на 12-досега малку познати планински  врвови во Македонија, а со тоа да се афирмираат истите за пошироката јавност. Вчера на  маршот учествувале над 150 планинари и вљубеници на планинарскиот спорт од ; Скопје, Битола, Прилеп,Кичево,Кавадарци и други градов на Македонија, а домаќин на маршот беше ПД„Орле“.Маршрутата вчера изнесуваше вкупно 28 километри во двата правца . Поради топењето на снегот , движењето на планинарите беше отежнато.

16650524_10154862723999985_1306487873_n.jpg

16507751_10154862723954985_600011264_n.jpg

МеталАпостолов
MM-Biro
Gjorche Petrov

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Mixed Rain and Snow, 0 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:52 am   |   Sunset: 4:4 pm
89%     8.0 km/h     33.153 bar
Forecast
Нед Low: -2 °C High: 5 °C
Пон Low: -1 °C High: 1 °C
Вто Low: 0 °C High: 1 °C
Сре Low: -3 °C High: 3 °C
Чет Low: -5 °C High: 3 °C
Пет Low: -2 °C High: 4 °C
Саб Low: -1 °C High: 6 °C
Нед Low: -2 °C High: 6 °C
Пон Low: -2 °C High: 8 °C
Вто Low: -1 °C High: 10 °C