(Видео) Регионален противпожарен квиз во Неготино

Неготино
Типографија

Вчера во овој град  се одржа 33-иот по ред регионален натпревар од областа на противпожарната заштита

Учествуваа  ученици од 8 општини од земјата :Битола, Крушево, Валандово, Прилеп, Кавадарци, Гевгелија, Велес и Неготино.  Конкуренцијата беше силна.Ннајдобрите екипи од регионалниот се стекнуваат со право  на учество на републичкиот натпревар на кој ќе се натпреваруваат најдобрите од Македонија. За регуларноста на натпреварувањето и за бодувањето се погрижи комисија составена од стручни лица од областа на противпожарната заштита. Инаку, предходно во фоајето на Центарот за култура беше отворена изложба на ликовни цртежи на тема противпожарна заштита.

Натпреварот го отвори градоначалникот на општина Неготино Тони Делков.

DITO

Следни настани

MM-Biro
ЗШУЦ Ѓорче Петров
RTK

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Cloudy, 2 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:52 am   |   Sunset: 4:35 pm
95%     6.4 km/h     32.780 bar
Forecast
Нед Low: 0 °C High: 5 °C
Пон Low: -3 °C High: 4 °C
Вто Low: -7 °C High: 3 °C
Сре Low: -6 °C High: 2 °C
Чет Low: -5 °C High: 3 °C
Пет Low: -3 °C High: 5 °C
Саб Low: -2 °C High: 6 °C
Нед Low: 0 °C High: 7 °C
Пон Low: -1 °C High: 8 °C
Вто Low: -1 °C High: 10 °C