Неготино,Демир Капија / Пожарите во пораст

Неготино
Типографија

 

Се зголемува бројот на пожари во Неготино и Демир Капија

Покрај бројот на пожарите исто така се зголемува  и материјалната штета што се јавува по пожар, потврдува  Иле Илиев, командир на Територијалната противпожарна единица од Неготино. Тој нагласува дека во 2015 година се регистрирани 85 пожари, следната година 122, а лани се евидентирани 138 пожари.

   -Минатата година имаме прибележано 86 пожари на отворен простор, а 33 на објекти. Во девет случаи гореа возила, а во пет, контејнери. Имаме и пет други интервенции, појаснува Илиев.

   Интересен е фактот, нагласува, што во март лани имаше 27, во април 20, а во август 15 пожари.

 

МеталАпостолов

Следни настани

MM-Biro

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Mostly Cloud (night), 12 °C
Current Conditions
Sunrise: 5:35 am   |   Sunset: 5:45 pm
70%     6.4 km/h     32.848 bar
Forecast
ВтоLow: 7 °CHigh: 16 °C
СреLow: 6 °CHigh: 13 °C
ЧетLow: 1 °CHigh: 5 °C
ПетLow: 0 °CHigh: 4 °C
СабLow: -1 °CHigh: 8 °C
НедLow: 0 °CHigh: 11 °C
ПонLow: 6 °CHigh: 11 °C
ВтоLow: 6 °CHigh: 13 °C
СреLow: 5 °CHigh: 13 °C
ЧетLow: 6 °CHigh: 15 °C
MM-Biro