Во локалната самоуправа на Општина Росоман во тек е стручна расправа и јавна анкета по изработување на урбанистички план за село Росоман – Општина Росоман. Истата се  спроведува со излагање на урбанистичкиот план во просториите на Општина Росоман.

44930322_2193584590660622_183995716060839936_n.jpg

44787635_2193584680660613_6498461891680010240_n.jpg

44813437_2193584527327295_8474765941605924864_n.jpg

Деновиве учениците од прво одделение при ООУ "Пере Тошев" - Росоман го посетија градоначалникот на општина Росоман Бранко Јанев . Тие се запознаа со работењето на локалната самоуправа.Јанев  пак ги запозна со работата на градоначалникот советот и локалната самоуправа а одговараше и на прашања на најмладите жители на Росоман.

Во општинската сала за состаноци во Општина росоман ке биде одржана информативна средба.Се покануваат земјоделците,претставници на  стопанства и земјоделски задруги  на ИНФОРМАТИВНА СРЕДБА за Проектот  “Поддршка за развој на земјоделски задруги“ .Состанокот ке се оддржи на 19.09.2018 година (Среда) во општинската сала за состаноци со почетој во 20 часот.

Повеќе артикли...