Kaрате/ На Златен куп на Тетово со 10 златни метали за КК Сансаи

Спорт
Типографија

На 23.09.2018 година во спортската сала на Средното медицинско училиште Никола Штејн - Тетово, се одржа Меѓународниот натпревар Златен куп на Тетово 2018 година.

На натпреварот учество земаа 380 натпреварувачи од клубови од Македонија, Бугарија, Албанија и Косово.

КК Сансаи ги постигна следните резултати:

Златни медали:

1. Владанка Аврамова - кати поединечно јуниорки.

2. Петар Аврамов - кати поединечно 2004 година.

3. Мери Манчева - кати поединечно 2005 година.

4. Сузана Гурева - кати поединечно 2010 година.

Сребрени медали:

1. Стефанија Грозданова - кати поединечно кадетки.

2. Петар Аврамов - кати поединечно кадети.

3. Снежана Габева - кати поединечно 2004 година.

4. Никита Николоски - кати поединечно 2004 година.

5. Стефан Тодороски - кати поединечно 2009 година.

6. Тодор Димески - кати поединечно 2009 година.

7. Данка Стојкова - кати поединечно 2006 година.

8. Ката тим кадетки - јуниорки во состав: Стефанија Грозданова, Снежана Габева и Данка Стојкова.

9. Ката тим женски 2011 и помлади во состав: Јордан Јованоски, Ева Тодороска и Ена Тодороска.

10. Ката тим машки 2011 и помлади во состав: Јордан Јованоски, Лоран Кочоски и Марко Митриќески.

Бронзени медали:

1. Стефанија Грозданова - кати поединечно 2004 година.

2. Марија Филипова - кати поединечно 2009 година.

3. Сара Аврамова - кати поединечно 2010 година.

4. Јана Смилеска - кати поединечно 2010 година.

5. Миа Маневска - кати поединечно јуниорки.

6. Мартин Прстенков - кати поединечно 2007 година.

7. Александар Кичев - кати поединечно 2010 година.

8. Димитар Качороски - кати поединечно 2009 година.

9. Лука Кочоски - кати поединечно 2010 година.

10. Марко Митриќески - кати поединечно 2011 година.

11. Ката тим женски 2008/2009 во состав: Сара Аврамова, Марија Филипова и Кристина Цветкова.

12. Ката тим женски 2008/2009 во состав: Теона Синадиноска, Јана Смилеска и Теодор Димески.

13. Ката тим 2008/2009 година во состав: Филип Јанчев, Александар Кичев и Саша Огњеновиќ.

МеталАпостолов
MM-Biro
Gjorche Petrov

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Sunny, 24 °C
Current Conditions
Sunrise: 6:45 am   |   Sunset: 5:49 pm
31%     6.4 km/h     33.254 bar
Forecast
ВтоLow: 7 °CHigh: 24 °C
СреLow: 9 °CHigh: 25 °C
ЧетLow: 8 °CHigh: 25 °C
ПетLow: 10 °CHigh: 25 °C
СабLow: 12 °CHigh: 23 °C
НедLow: 11 °CHigh: 21 °C
ПонLow: 8 °CHigh: 17 °C
ВтоLow: 7 °CHigh: 16 °C
СреLow: 6 °CHigh: 16 °C
ЧетLow: 6 °CHigh: 17 °C