ДЕТСКА ПЕСНА; „ГРОЗДОБЕРЧЕ“ КЕ НАПОЛНИ 20 ГОДИНИ

Забава
Типографија

 

Детскиот фестивал„Гроздоберче„-Кавадарци годинава ке го одбележи 20 роденден.

Редок јубилеј за фестивал на детска песна на кој можат да му позавидат и други детски но и фестивали кои се појавиле но таеле кратко. „Гроздоберче“, останува меѓу најмладите-како синоиним на детската песна не само за Тиквешијата туку и за Македонија.Овој фестивал од пред неколку години е и меѓународен.За годинава се најавува богата продукција .Најновото издание, ке се одржи во текот на месец ноември.

 

101010101010.jpg

          Дотогаш да се потсетиме :

Досегашни учесници на „Гроздоберче“ биле стотици деца, од поп естрадата познати звезди:Ѓоко Таневски,Адријан Гаџа,Маја Вукичевиќ,Елвир Мекиќ,Наташа Малинкова,Александра Михова,Катерина Танева,„Журнал“,Ѓумо Кајзер, Калиопи и други.

14720349_1168979516474693_1298814474432953240_n.jpg


Соработници пак во музичкиот дел на Фестивалот биле познати музички имиња, како:Кокан Демушевски,Ано Јосифов,Ласко Атанасов,Пепи Ангелов,Тони Соколов,Диме Ивчев,Тања Јовановска,Златко Поп Ангелов, и други.

 

14717037_1168980123141299_1838252391304330832_n.jpg

 

Соработници кои во сценографијата и кореографија, неизбришлива трага оставиле ;Ристо Соколов-Сокол,Ванчо Кеков,Блажо Николов,Маја Шкартовца,Диме Коцев,Биљана Грозданова Ивановска,Даниела Паланкова,Лазар Соколов,Диме Ивчев,Владимир Темков –шефе.

 

14690880_1168979213141390_67153162726287000_n.jpg

Медиумска подршка „Гроздоберче“ сите овие години добиваше од ; МТВ,Скај Канал,РТК,КТВ,Македонско радио,Канал 5,Сител,ТВ Тиквешија.

2016 година медиумски покровител е  www.rtk.mk

МеталАпостолов
MM-Biro

Временска прогноза

Kavadarci Macedonia Cloudy, 18 °C
Current Conditions
Sunrise: 4:59 am   |   Sunset: 8:10 pm
45%     6.4 km/h     33.153 bar
Forecast
НедLow: 12 °CHigh: 23 °C
ПонLow: 14 °CHigh: 22 °C
ВтоLow: 15 °CHigh: 20 °C
СреLow: 14 °CHigh: 19 °C
ЧетLow: 14 °CHigh: 23 °C
ПетLow: 12 °CHigh: 26 °C
СабLow: 14 °CHigh: 25 °C
НедLow: 16 °CHigh: 27 °C
ПонLow: 16 °CHigh: 27 °C
ВтоLow: 18 °CHigh: 32 °C