МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Ова е новина како хоризонтална сигнализија.Ако е практична ке има примена на повеке места во градот

По иницијатива на кабинетот на градоначалинкот Митко Јанчев, пред основното училиште „Страшо Пинџур“ во Кавадарци е поставен првиот 3Д пешачки премин.

3Д пешачките премини веќе подолг период се користат во западните земји како креативен начин за „смирување“ на сообраќајот во области на зголемена детска активност.

Овој пешачки премин е само пилот проект, и согласно искуствата, истиот концепт ќе биде применет и на други локации во градот.