МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Доста им е на кавадарчани загадување. За неколку дена собрани се над 6.000 потписи во акцијата на Еко Живот за не давање дозвола на ИГМ Трејд за пренамена на земјиште од Г2-во Г1.

Регионалниот еколошки центар “Еко-живот” од Кавадарци речиси една недела ја организира акција за собирање потписи на граѓаните на Кавадарци со цел оневоможување на пренамена на земиште во атарот на Кавадарци од Г2 во Г1 индустрија.Со тоа дополнително ке се изврши загадување во Кавадарци, град кој и без тоа е меѓу најзагадените во државата.

Од организаторот на собирањето на потписи сме известени дек утре недела 4/ноември ке се собираат потписи пред Бибиотеката „Феткин“ и пред кафулето “Рома„