На прес конференција денеска претседателот на ОК на ВМРО ДПМНЕ Зоран Јованчев соопшти дека обвинителството го отфрлило обвинението против него за наводна кражба на вода од „Лукар„.Ако не се извини против ОО на СДСМ тој ке поднесе привична пријава