Од КОВИД 19 во изминатите 24 часа во Тиквешијата се регистрирани : 31 во Кавадарци ( од 2 до 78 години),14 во Неготино (од 18 до 66 години) ,3 во Росоман( од 22 до 52 години) и 2 - во Демир Капија( на 35 у 37 години) .

Позитивни се 2 здравствени работници од Кавадарци, еден ученик пд Росоман поради што во изолација се 22 ученици и еден наставник. 2 ученици од Основно училиште од Кавадарци се исто така позитивни поради тоа во излолација се 22 ученици и 2 наставници.Во Неготино во Детска градинка е регистрирано 1 позитивно дете на коронавирус поради што во изолација се 8 деца и 1 негувателка .Во Росоман едно дете во градинка е позитивно поради што 11 деца 2 негувателски и 1 воситувач се во изолаија.

м.д.