МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Во кругот на Општата болница со проширена надлежност во Кавадарци започна поставување на Модуларната КОВИД Болница . Планиорано е овде да бидат сместени инфективна амбуланта, тријажен центар, лабораторија, рентген дијагностика и болнички дел . Капацитет на болницата е 35 болнички кревети. Во согласност со најновите стандарди, во Модуларната болница, ќе биде инсталиран централен довод на кислород до секој пациент. Со нејзиното пуштање во целосна функција ќе се овозможат соодветни услови за преглед, тријажа и прием на нови Ковид позитивни пациенти од Тиквешкиот регион. 143118473_1112641449178817_3745334223431837098_n 142721162_1112641419178820_940880532221185375_n