РАСПОЛОЖЛИВИОТ БУЏЕТ ЗА КОВИД 3 МЕРКАТА ИЗНЕСУВА 31 МИЛИОН ЕВРА

„Почитувани медиумиПочитувани граѓаниВладата предводена од СДСМ продолжува со вистинска, навремена грижа за домашнатаекономија, за спас на работните места.Во тек е реализацијата на бескаматната кредитна линија со грант компонента ,,Ковид 3”, која сереализира со финансиска поддршка од Европската Унија.Според податоци од развојната банка, досега, одобрени се вкупно 2.122 кредитни барања вовкупен износ од 24,3 милиони евра.Во овие микро и мали трговски друштва, трговци-поединци и занаетчии вработени се вкупно16.009 вработени.Ова е конкретна помош за малите и микро компании, за трговците поединци, за занаетчиите коипреку овој механизам добиваат поддршка во зајкнување на ликвидноста и зголемување на својатаконкурентност во време на санирање на последиците од коронакризата.Бескматаната линја „Ковид 3“ продолжува се до исцрпување на расположливиот буџет на меркатакој изнесува 31 милиони евра.СДСМ како партија насочена кон интересите на граѓаните и стопанството, продолжува дареализира мерки и политики кои ја зајакнуваат домашната економија и обезбедуваат услови зазабрзан економски раст.Остануваме посветени на градење, силна и стабилна економија кој носи шанса за сите„ , рече денеска на Прес конференцијата Петар Николов-Советник во општина Кавадарци.