Array
(
  [PHPRC] => /home/rtkadm/fcgi-bin/../etc/php7.2
  [PWD] => /home/rtkadm/fcgi-bin
  [PHP_FCGI_MAX_REQUESTS] => 99999
  [SHLVL] => 0
  [PATH] => /usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin:/snap/bin
  [CONTENT_LENGTH] => 0
  [SCRIPT_NAME] => /preview.php
  [REQUEST_URI] => /preview.php?id=2009
  [QUERY_STRING] => id=2009
  [REQUEST_METHOD] => GET
  [SERVER_PROTOCOL] => HTTP/1.1
  [GATEWAY_INTERFACE] => CGI/1.1
  [REMOTE_PORT] => 37988
  [SCRIPT_FILENAME] => /home/rtkadm/public_html/preview.php
  [SERVER_ADMIN] => [no address given]
  [CONTEXT_DOCUMENT_ROOT] => /home/rtkadm/public_html
  [CONTEXT_PREFIX] => 
  [REQUEST_SCHEME] => http
  [DOCUMENT_ROOT] => /home/rtkadm/public_html
  [REMOTE_ADDR] => 52.23.219.12
  [SERVER_PORT] => 80
  [SERVER_ADDR] => 95.86.15.250
  [SERVER_NAME] => rtk.mk
  [SERVER_SOFTWARE] => Apache/2.4.29
  [SERVER_SIGNATURE] => 
  [HTTP_CONNECTION] => close
  [HTTP_HOST] => rtk.mk
  [HTTP_ACCEPT_ENCODING] => br,gzip
  [HTTP_ACCEPT_LANGUAGE] => en-US,en;q=0.5
  [HTTP_ACCEPT] => text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,*/*;q=0.8
  [HTTP_USER_AGENT] => CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)
  [SCRIPT_URI] => http://rtk.mk/preview.php
  [SCRIPT_URL] => /preview.php
  [FCGI_ROLE] => RESPONDER
  [PHP_SELF] => /preview.php
  [REQUEST_TIME_FLOAT] => 1638824289.7013
  [REQUEST_TIME] => 1638824289
)
Комунално чистење и уредување на градот

-Новата Локална самоупрaва го подготува стартот на „Мој општинар„

Според информација од Локалната самоуправа ангажирани се вработените од ЈП Комуналец на миење на сите улици , расчистување на сите диви депонии во градот и приградските населби.Сметот се расчистува и околу кејот на реката „Луда Мара„.На потегот од мостот на„Слога„ кон Ваташа (кај ромското маало)заради сложеноста на работите се употребува и тешка механизација на чистење на коритото на реката, кое не е „чепнаото“ многу години.

Ова голема активност беше најавено во педизборието од новиот градоначалник.Допрва треба да ги очекуваме посериозните комунални проекти, од кои првиот „Мој општинар„ веке се „крчка“ и дознаваме е во фаза на стартување.Службите веќе работат на реализација на замислата на градоначалникот Митко Јанчев за овој, во Македонија, уникатен комунален проект кој има за цел, изворно запознавање и решавање на основните комунални потреби на граѓаните..

Инаку од ЈП Комуналц пак сме известени дека на 32 локации во градот, на сите централни и фрекфентни улици се поставени метални канти за пепел, чија цел е да се истура пепел од цврсти горива во нив,да се заштитат од уништување класичните контејнери каде е забрането депонирање на пепел.

.