Array
(
  [PHPRC] => /home/rtkadm/fcgi-bin/../etc/php7.2
  [PWD] => /home/rtkadm/fcgi-bin
  [PHP_FCGI_MAX_REQUESTS] => 99999
  [SHLVL] => 0
  [PATH] => /usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin
  [CONTENT_LENGTH] => 0
  [SCRIPT_NAME] => /preview.php
  [REQUEST_URI] => /preview.php?id=5299
  [QUERY_STRING] => id=5299
  [REQUEST_METHOD] => GET
  [SERVER_PROTOCOL] => HTTP/1.1
  [GATEWAY_INTERFACE] => CGI/1.1
  [REMOTE_PORT] => 57800
  [SCRIPT_FILENAME] => /home/rtkadm/public_html/preview.php
  [SERVER_ADMIN] => [no address given]
  [CONTEXT_DOCUMENT_ROOT] => /home/rtkadm/public_html
  [CONTEXT_PREFIX] => 
  [REQUEST_SCHEME] => http
  [DOCUMENT_ROOT] => /home/rtkadm/public_html
  [REMOTE_ADDR] => 34.200.218.187
  [SERVER_PORT] => 80
  [SERVER_ADDR] => 95.86.15.250
  [SERVER_NAME] => rtk.mk
  [SERVER_SOFTWARE] => Apache/2.4.29
  [SERVER_SIGNATURE] => 
  [HTTP_CONNECTION] => close
  [HTTP_HOST] => rtk.mk
  [HTTP_ACCEPT_ENCODING] => br,gzip
  [HTTP_ACCEPT_LANGUAGE] => en-US,en;q=0.5
  [HTTP_ACCEPT] => text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,*/*;q=0.8
  [HTTP_USER_AGENT] => CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)
  [SCRIPT_URI] => http://rtk.mk/preview.php
  [SCRIPT_URL] => /preview.php
  [FCGI_ROLE] => RESPONDER
  [PHP_SELF] => /preview.php
  [REQUEST_TIME_FLOAT] => 1597074899.0169
  [REQUEST_TIME] => 1597074899
)
ГРОЗЈЕ „ПРИМА“ НА БЛАЖО

ПРВО ГРОЗЈЕ ГОДИНАВА

Блажо Мијсов е сестран земјоделец.Произведува се.Неговата филозифија во земјоделието е СЕКОГАШ ДА БИДЕШ ПРВ- и ке заработиш.Во спротивно ке се мачиш да денар.Така е за повеќето земјоделски култури кои ги одгледибаТој прв денеска продаваше грозје во ова реколта.Има три декари од релативно новата македонска сорта „Прима„ и денеска за миг го продаде тоа што го донесе.Цената на килограм беше 100 денари.Инаку првата количина набрана и пакувана пратка е откупена за подрачјето а Скопје.Вчера прекупец набавил 50-сетина гајби.-Како и другите сорти ПРИМА-та бара нормален третман,во јули, кога зрее, повеќе лачење да дојде до сонце.Годинава имам одлилно грозје.“-вели Мојсов.м.д.