Array
(
  [PHPRC] => /home/rtkadm/fcgi-bin/../etc/php7.2
  [PWD] => /home/rtkadm/fcgi-bin
  [PHP_FCGI_MAX_REQUESTS] => 99999
  [SHLVL] => 0
  [PATH] => /usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin:/snap/bin
  [CONTENT_LENGTH] => 0
  [SCRIPT_NAME] => /preview.php
  [REQUEST_URI] => /preview.php?id=5462
  [QUERY_STRING] => id=5462
  [REQUEST_METHOD] => GET
  [SERVER_PROTOCOL] => HTTP/1.1
  [GATEWAY_INTERFACE] => CGI/1.1
  [REMOTE_PORT] => 34586
  [SCRIPT_FILENAME] => /home/rtkadm/public_html/preview.php
  [SERVER_ADMIN] => [no address given]
  [CONTEXT_DOCUMENT_ROOT] => /home/rtkadm/public_html
  [CONTEXT_PREFIX] => 
  [REQUEST_SCHEME] => http
  [DOCUMENT_ROOT] => /home/rtkadm/public_html
  [REMOTE_ADDR] => 52.23.219.12
  [SERVER_PORT] => 80
  [SERVER_ADDR] => 95.86.15.250
  [SERVER_NAME] => rtk.mk
  [SERVER_SOFTWARE] => Apache/2.4.29
  [SERVER_SIGNATURE] => 
  [HTTP_CONNECTION] => close
  [HTTP_HOST] => rtk.mk
  [HTTP_ACCEPT_ENCODING] => br,gzip
  [HTTP_ACCEPT_LANGUAGE] => en-US,en;q=0.5
  [HTTP_ACCEPT] => text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,*/*;q=0.8
  [HTTP_USER_AGENT] => CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)
  [SCRIPT_URI] => http://rtk.mk/preview.php
  [SCRIPT_URL] => /preview.php
  [FCGI_ROLE] => RESPONDER
  [PHP_SELF] => /preview.php
  [REQUEST_TIME_FLOAT] => 1638824964.355
  [REQUEST_TIME] => 1638824964
)
ON LINE KAРАТЕ ПРВЕНСТВО / КК „САНСАИ МЕТАЛ АПОСТОЛОВ“ СО 9 МЕДАЛИ

фото архива rtk.mk

Карате клубот „Сансаи - Метал Апостолов“ започна со натпревари. Каратист од кавадречкиот клуб учествуваа на првото „он лајн„ првенство за деца до 15 години во дисцилината кати во машка и женска конкуренција. На натреварот учестуваа 89 натпреварувачи од 16 клубови од Македонија.

Натпреварот беше организиран согласно стандардите на Светската Карате федерација и пропишаните мерки од страна на Министерството за здравство. Изведбите на кати беа на отворен простор, домашни услови, со запазување и одржување на социјална дистанца во време на пандемија од коронавирусот.

Карате клубот Сансаи Метал Апостолов освои 3 златни, 2 сребрени и 4 бронзени медали.

Резултати:

Златни медали:1. Кристијан Митрев - кати машки 13 години. 2. Филип Јанчев - кати машки 10 години. 3. Тамара Ристовска - ката женски 12 години.

Сребрени медали:1. Данка Стојкова - кати женски 14 години 2. Мартин Прстенков - кати машки 13 години.

Бронзени медали:1. Саша Огњеновиќ - кати машки 10 години. 2. Мартин Костов - кати машки 13 години. 3. Матеа Божиноска - кати женски 10 години 4. Стефан Тодороски - ката машки 11 години.

https://www.facebook.com/messenger_media/?thread_id=1440033908&attachment_id=1146971275703475&message_id=mid.%24cAABa8zcmv7Z6YrrpH10MXWb2_Fxw