Array
(
  [PHPRC] => /home/rtkadm/fcgi-bin/../etc/php7.2
  [PWD] => /home/rtkadm/fcgi-bin
  [PHP_FCGI_MAX_REQUESTS] => 99999
  [SHLVL] => 0
  [PATH] => /usr/local/sbin:/usr/local/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/sbin:/bin:/snap/bin
  [CONTENT_LENGTH] => 0
  [SCRIPT_NAME] => /preview.php
  [REQUEST_URI] => /preview.php?id=6927
  [QUERY_STRING] => id=6927
  [REQUEST_METHOD] => GET
  [SERVER_PROTOCOL] => HTTP/1.1
  [GATEWAY_INTERFACE] => CGI/1.1
  [REMOTE_PORT] => 56170
  [SCRIPT_FILENAME] => /home/rtkadm/public_html/preview.php
  [SERVER_ADMIN] => [no address given]
  [CONTEXT_DOCUMENT_ROOT] => /home/rtkadm/public_html
  [CONTEXT_PREFIX] => 
  [REQUEST_SCHEME] => http
  [DOCUMENT_ROOT] => /home/rtkadm/public_html
  [REMOTE_ADDR] => 3.80.3.192
  [SERVER_PORT] => 80
  [SERVER_ADDR] => 95.86.15.250
  [SERVER_NAME] => rtk.mk
  [SERVER_SOFTWARE] => Apache/2.4.29
  [SERVER_SIGNATURE] => 
  [HTTP_CONNECTION] => close
  [HTTP_HOST] => rtk.mk
  [HTTP_ACCEPT_ENCODING] => br,gzip
  [HTTP_ACCEPT_LANGUAGE] => en-US,en;q=0.5
  [HTTP_ACCEPT] => text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,*/*;q=0.8
  [HTTP_USER_AGENT] => CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)
  [SCRIPT_URI] => http://rtk.mk/preview.php
  [SCRIPT_URL] => /preview.php
  [FCGI_ROLE] => RESPONDER
  [PHP_SELF] => /preview.php
  [REQUEST_TIME_FLOAT] => 1634827924.091
  [REQUEST_TIME] => 1634827924
)
/Видео/ Ќе се релизира проект за развој на социјалните услуги

ЛЕР при Локалната самоуправа Центарот за Социјални работи Кавадарци и Црвен крст ке го спроведат проектот за помош на околу 100 тина лица кои се наоѓаат во социјален ризик, а сами не можат да си ги опслужат или подмират елементарните човечки потреби. За работи за обемна активност која се подготвува темелно а истата денеска беше обелоденета и со јавен повик достапна до заинтресираните со цел да допре до сите гераѓани на Општина Кавадарци.

Се работи за давање на социјални услуги за стари лица над 65 години кои имаа намален функционален капацитет и кои не можат да се грижат за себе а со цел да се оспособат со самопомош.

Центарот за Социјални работи има пропишани обрасци за остварување на услугата за помош и нега во домот ,кои е потребно да се пополнат од корисниците на услугата.Барањата можат да се добијат во ЦСР-потоа во Црвен Крст или во Граѓанскиот центар Кавадарци.

За проектот говорат:

-Сашо Мошев- раководител на ЛЕР при ЛС Кавадарци

- Викторија Орешков -координатор од Црвен Крст

- Ленче Тодоровска- координатор на проектот и пердагог во Центар за социјални работи Кавадарци.