Дуќани на поранешни кавадречки фирми

Фотографијата е снимена од Бранко Ивановски во 1957 година се гледа Собранието на општина Кавадарци, дуќаните на “Бел камен“, “Борово“, “Прогрес“, “Вишешница“, “Таан Алва“, “Тиквеш“, куќата на Диме Апостолов-Џамбазот и др.

Од фототеката на Музеј-галерија Кавадарци.