МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Панаѓур во Кавадарци 1948 година.

На фотографијата се наоѓаат казанџијата Перо Божинов-Бунгурот со калфата Глигор Пендев и нивните муштерии на панаѓурот во Каваадрци 1948 година. Кавадаречкиот панаѓур се одржувал од средината на 19 век за Ѓурѓевден и траел три дена. Фотографијата е направена под куќата на Ефтим Апостолов -Џамбазот во кавадаречката чаршија.

Петре Камчевски

Фототека Музеј Галерија Кавадарци