Без вода за пиење е десната страна градот - населбите по течението на реката „Луда Мара„

Денеска наутро, ( до 11.30 часот кога ја изготвуваме ова информација) без вода за пиење е подрачјето на градот од десната страна по течението на реката „Луда Мара.Од ЈП „Комуналец“ велат дека немаат потпочна информација за што се работи, но по пријава на граѓаните дежирните екипи се излезени на терен за да ја извидат и санираат состојбата.Наводно,голема количина вода детеча во коритото на реката.Комуналци информираат дека ке настојуваат најбрзо да гхо отсранат дефекот.